Ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд

Ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Днес ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. В повечето райони от страната ще духа слаб, в Източна България и Предбалкана - умерен югозападен вятър и там максималните температури ще достигнат 15°-16°. В низините, котловините и поречията на Западна България, в районите, където ще се задържи почти тихо, ще бъде мъгливо или с ниска облачност и дневните температури ще са до 5°-7°. В София максималната температура ще е около 13°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще е предимно облачно и ветровито. Ще има валежи от сняг, под 1700 m – от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 7°, на 2000 m – около 3°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и главно в южните райони ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 53 мин. и залязва в 17 ч. и 21 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 28 мин. Луната в София изгрява в 11 ч. и 43 мин. и залязва в 0 ч. и 46 мин. Фаза на луната: първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници