Английска компания купи софтуера на "Школо"

Английска компания купи софтуера на "Школо"

pixabay

A A+ A++ A

Най-големият доставчик на образователен софтуер и услуги във Великобритания Juniper Education придобива "Школо" ООД - образователната платформа за управление на училищните процеси Shkolo.bg, на която се доверяват над 1700 образователни институции в България, съобщиха от българската компания.

Juniper Education работи с над 14 хил. училища във Великобритания, като предоставя интегрирани софтуерни решения за класната стая, администрацията, управление на човешките ресурси и ангажирането на родителите към образователния процес с помощта на технологии и експертиза в образованието.

Софтуерът на "Школо" дава на директори и учители необходимите инструменти за ефективно управление на данни и оперативна организация на работата в училище.

"Shkolo е особено значима част от всеобхватната гама софтуерни продукти на Juniper, като допълва водещите ни технологични решения, избор на над 50% от училищата във Великобритания. Присъединяването на Shkolo е уникална възможност за създаване на широка гама от услуги, насочени към образованието, които дават цялостно решение за управление на всички процеси в училище", коментира Крис Скарт, главен изпълнителен директор на Juniper.

"Нашата мисия да помогнем на учители и директори да прекарват повече време, фокусирани върху децата, и по-малко върху администрацията пасва идеално на това, което Juniper предлага в Обединеното кралство", посочва в съобщението Любомир Ваньов, управител на "Школо".

От компанията не разкриват повече информация за сделката, като посочват, че условията по придобиването са конфиденциални.

#класна стая #учебна година класна стая #българско училище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници