Биг босът на гръцката мафия Вангелис Забунис убит с 97 куршума

Биг босът на гръцката мафия Вангелис Забунис убит с 97 куршума
A A+ A++ A

Тарторът на мафията в Гърция е направен на решето с 97 куршума, съобщава Нова телевизия.

Убийството на мафиота доведе до трусове в полицията в страната.

„Застреляният 44-годишен Вангелис Забунис е известен в престъпните среди. Той е смятан за най-мощната фигура в подземния свят в последните години, с дейности в контрабандата на тютюн и горива, протекция в нощните клубове и други. Разстрелът му доведе до това правителството на Мицотакис да смени цялото полицейско ръководство“, коментира в „Здравей, България” кореспондентът на Нова тв в Гърция Бойка Атанасова.

Забунис е участвал в престъпна група за изнудване и заплахи, включително и на магистрати. Името му се свързва с отвличането и на корабен магнат през 2009 г., за което похитителите са получили 30 милиона евро, които и до днес не са намерени.

През 2018 г. Забунис оцелява при друг атентат срещу него. След като се възстановява се оттегля от дейностите на рекет и влиза в петролния бизнес. През последните години се е опитал да сложи ръка и на цигарения бизнес в Гърция, като е стигнал до Солун, където е настъпил интересите на руски групировки, които са му изпратили съобщение да бъде внимателен, каза още Бойка Атансова.

#мафия #Гърция #Вангелис Забунис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници