Отново ще има компенсации за скъпите горива! Ето кой ще вземе по 300 лева

Отново ще има компенсации за скъпите горива! Ето кой ще вземе по 300 лева
A A+ A++ A

Компенсации за скъпите горива отново ще има. Но те вече няма да са всички шофьори, както беше през 2022 година и отбивът от цената на бензин, дизел и газ няма да е 25 стотинки.

Министерски съвет (МС) прие вчера Програмата за финансова подкрепа на физически лица за транспорт. С нейното изпълнение се очаква около 300 000 семейства с деца от уязвимите групи да получат компенсация в размер до 300 лева заради високите цени на горивата.

Средствата ще бъдат изплатени от Агенцията за социално подпомагане по служебен път на семейства, които в периода от 01.12.2023 г. до 29.02.2024 г. получават месечни помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст. Не е необходимо правоимащите семейства да подават заявления за получаването на компенсацията, допълват от МС.

Семейните помощи за деца се отпускат с подоходен критерий, което гарантира, че с програмата на правителството ще бъдат подпомогнати домакинства, които изпитват затруднения да покрият нарасналите си разходи за транспорт.

Припомняме, че през лятото на 2022 г. бензин А 95 удари 3.40 лева. Сега обаче средно е 2.60 лева. Дизелът пък стигна до 3.55 лева, а сега е 2.65 лева за литър. А компенсациите от 25 стотинки на литър гориво бяха въведени през юли на 2022 г. и действаха до края на годината.

#горива #горивата #компенсации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници