Времето във вторник идва със студен вятър

Времето във вторник идва със студен вятър

Нимх

A A+ A++ A

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София - около минус 1°. Атмосферното налягане ще се повишава и привечер ще е по-високо от средното за месеца. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). До сутринта в Северозападна България има условия за образуване на поледици. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от юг-югозапад.

В Дунавската равнина и източните райони от страната вятърът ще е силен и поривист. Облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд - до предимно слънчево време.

Максималните температури ще са между 5° и 10°, малко по-ниски в котловините от Западна България. В София максималната температура ще е около 2°.

Сутринта по Черноморието облачността ще е значителна, но още преди обяд ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 7° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

#вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници