Тагарев: Първите 2 изтребителя F-16 ще са у нас след 1 година и малко

Тагарев: Първите 2 изтребителя F-16 ще са у нас след 1 година и малко
A A+ A++ A

Първите два изтребителя F-16, предназначени за България, ще пристигнат в страната ни през пролетта на 2025 г., заяви по bTV министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той бе на посещение в САЩ и в завода в Грийнвил е видял, че първите 7 от общо 8 самолета са в процес на сглобяване.

Армията ни има интерес от инфраструктура, която ще улесни действията на съюзнически военни части за евентуални действия в Украйна. Разходите за пътна и жп инфраструктура са към 6 милиона евро, които ще бъдат покрити от специален фонд.

По повод коментарите за евентуалното ни участие във войната в Украйна Тагарев заяви, че България е жертва на руската пропаганда, а целта вероятно е самият той. Решението на Народното събрание за помощ е от 8 декември, а според последна информация боеприпасите и бронетехниката още на са изпратени.

Министърът коментира и скандала с депутати на Богоявление и неизпратените покани.

"Никога цялото Народно събрание не е било канено, защото така гостите ще са 2 пъти повече от гвардейците и оркестъра. Знаят ми телефона и винаги всеки може да ми се обади за покана", каза Тагарев. Отговорната за недоразумението служителка е подала заявление за напускане, което обаче той още не е разписал.

#Ф-16

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници