Времето: Слънчева, но студена неделя

Времето: Слънчева, но студена неделя
A A+ A++ A

През нощта срещу неделя, над цялата страна ще се задържи с разкъсана облачност и не се очакват валежи. В равнините и котловинните полета ще имаме условия и за мъгли. Температурите ще се задържат ниски и ще са около нормата за януари. Ще духа слаб югозападен вятър, ще започне и затопляне.

Очакваните минимални температури над цялата страна ще са с отрицателни стойности. Термометърът ще показва стойности между минус 10°С и минус 2°С.

През неделния ден времето ще се задържи с разкъсана облачност, но без валежи.

Ще духа умерен югозападен вятър и дневните температурите ще се повишат. Очакваните максимални температури ще са между плюс 6-8°С. По-високи до 12°С, се очакват в СЗ България.

Времето в София

През нощта срещу неделя ще преобладава разкъсана облачност. В равнините и котловинните полета ще имаме условия и за мъгли. През деня ще е преобладава слънчево време, но с повече облаци след обяд.

Температурите ще се понижат, като минималните ще достигнат до минус 8-10°С. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между плюс 5-6°С.

Времето по планините

През нощта срещу неделя ще преобладава ясно време През деня ще е предимно слънчево. След обяд и с разкъсана висока облачност. Очакваме чудесни условия за туризъм.

Максималната температура на височина 1200 метра надморска височина ще е около минус 4°С, на 2000 метра - около минус 7°С.

Времето по Черноморието:

През нощта срещу неделя ще преобладава ясно време. Ще духа слаб югозападен вятър.Минималните температури ще са между минус 2-3 °С. През деня ще е предимно слънчево. Максималните ще достигнат стойности - до плюс 5-6°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прогноза за фини прахови частици: (очаква се замърсявания)

Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици само в сутрешните часове над по-големите градове. Стойностите ще са между 70-90 мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Пътна информация:
През следващите 24 часа, не се очакват проблеми.

Времето на Балканите:

През следващите часове; валежите на Балканите ще спрат, но температурите ще се задържат около климатичната норма за януари. Времето ще е по често с разкъсана ниска облачност.

Прогноза: Имре Дузмат, MeteoBalkans


#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници