И днес остава студено

И днес остава студено

Pixabay

A A+ A++ A

През нощта срещу събота облачността ще се задържи разкъсана и не се очакват валежи. В равнините и котловинните полета ще имаме условия и за мъгли. Температурите ще се задържат ниски и ще са около нормата за януари. Ще духа слаб северозападен вятър.

Очакваните минимални температури над цялата страна ще са с отрицателни стойности. Термометърът ще показва стойности между минус 8°С и минус 2°С.

През съботния ден времето ще се задържи с разкъсана облачност, но без валежи.

Очакваните максимални температури ще са между плюс 3-5°С.

Прогноза за 13 Януари 2024 г.: Мъгли и минусови температури

Времето в София

През нощта срещу събота ще преобладава ясно време. В равнините и котловинните полета ще имаме условия и за мъгли. През деня ще е преобладава слънчево време.

Температурите ще се понижат, като минималните ще достигнат до минус 7-9°С. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 1 и 2°С.

Времето по планините

През нощта срещу събота ще преобладава ясно време През деня ще е предимно слънчево. След обяд и с разкъсана висока облачност.

Максималната температура на височина 1200 метра надморска височина ще е около минус 5°С, на 2000 метра - около минус 10°С.

Времето по Черноморието:

През нощта срещу събота ще преобладава ясно време. Ще духа слаб северозападен вятър.Минималните температури ще са между минус 2-3 °С. Максималните ще достигнат стойности - до плюс 3°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прогноза за фини прахови частици: (очаква се замърсявания)

Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици само в сутрешните часове над по-големите градове. Стойностите ще са между 70-90 мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Пътна информация:
През следващите 24 часа, поради очакваното снеготопене и минусовите температури към края на деня и през нощта, ще създаде и висок от поледици!!!

Времето на Балканите:

През следващите часове; валежите на Балканите ще спрат, но температурите ще се задържат около климатичната норма за януари. Времето ще е по често с разкъсана ниска облачност.

Прогноза: Имре Дузмат, Meteo Balkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници