Зам.-министър на икономиката: Не подкрепям идеята за бойкот на австрийски стоки

Зам.-министър на икономиката:  Не подкрепям идеята за бойкот на австрийски стоки

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Заместник-министърът на икономиката Ивайло Шотев обясни, че не подкрепя инициативата за бойкот на австрийски стоки.

„Категорично не я подкрепям. Смятам, че това е функция на емоция. Ние, като българи, знаем и вярваме, че отдавна сме готови да бъдем част от Шенген. Не можем да бъдем третирани като втора категория граждани или икономически обекти. Това, което наблюдаваме, е възвръщане на доверието към нашата страна”, каза той.

Шотев посочи, че австрийският бизнес в България е на второ място като инвеститор. „Те поддържат значително количество работни места. За тях е важно и е добре страната ни да стане част от шенгенското пространство”, каза още той.

Промишленото производство на година спада, посочват от НСИ. Но Световната банка коригира своите данни и очаква по-висок растеж за България. На базата на тази информация перспективите пред страната ни са изключително добри, твърди Шотев.

„Вярваме, че ще продължим да растем над средноевропейското ниво. Вярвам, че изпращаме правилните сигнали не само към европейските ни партньори, но и към българския бизнес. Факт затова е наличието на редовен кабинет. За първи път от много години насам имаме приет бюджет и то навреме. Това дава едно допълнително спокойствие и перспектива, в тази връзка очакванията са за продължение на ръста”, добави той.

аместник-министърът обясни, че се наблюдава стабилизиране на цените в потребителската кошница. Както и че кампанията "Достъпно за вас" работи и все повече партньори се присъединяват към нея.

#Ивайло Шотев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници