НАП: Над 70% от хората подават декларациите си онлайн

НАП: Над 70% от хората подават декларациите си онлайн
A A+ A++ A

Посрещане данъчната кампания за 2024 г. с нови надградени услуги, които гражданите могат да ползват през цялата година за извършване на справки и на плащания.
Е-услугите пестят много време и средства на гражданите. Над 70% от физическите лица подават онлайн декларацията си. Това заяви заместник изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Милена Кръстанова.

Данъчната кампания започва от днес и вече могат да се подават годишните данъчни декларации за доходите по електронен път или на хартиен носител в офисите на НАП, или по пощата, каза Кръстанова.

Боряна Георгиева, директор на Дирекция "Обслужване", отбеляза, че традиционно декларацията изглажда както в досегашния си вид. "Освен общата тяло, има и приложения към нея", подчерта тя и уточни, че подаването на декларацията следва да бъде направено в срок до 30 април т.г.

Георгиева обясни, че заплащането на дължимия данък се извършва по сметка за данъци в БНБ и допълни, че е важно физическите лица да знаят, че е водеща датата, на която парите ще постъпят по сметката на НАП. Тя призова физическите лица да уточнят каква е политиката на съответната банкова институция, така че да може лицето да няма лихви.

"Ако лицето заплати чрез физически или виртуалния пост на НАП, това ще гарантира, че техните задължения ще постъпят в срок и няма да има закъснение", каза още директорът на Дирекция "Обслужване".

#НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници