Глоби от 50 до 5000 лв. за непочистен сняг пред частен имот

Глоби от 50 до 5000 лв. за непочистен сняг пред частен имот
A A+ A++ A

Задължение на собствениците и ползвателите на частни имоти е да почистват от лед и сняг териториите около сградите, каза София Анета Савова от Столичния инспекторат.

Тя припомни, че собствениците са задължени да следят за чистотата около блоковете си не само при зимни условия.

„Трябва да се направи списък от етажната собственост за задълженията на всеки един от ползвателите, в кой ден трябва да излезе, за да изчисти мястото, където живеят – пред входа, около гаражите и пространствата, по които се придвижват до други обществени територии“, обясни Анета Савова.

Тя подчерта, че за изготвянето на списък, задължението е на домоуправителя на входа. Тя акцентира и на опасните ледени висулки, които се образуват по покривите и климатиците, които не са отведени в канализационната мрежа.

„Затова се получават неприятни моменти, в които ние се чудим как да се придвижим“, добави Савова.

Тя уточни, че при установено нарушение, от Столичния инспекторат трябва да се свържат с домоуправителя.

„Санкциите за непочистени прилежащи площи са 50 лв. с фиш на място, тъй като територията, която е непочистена е много различна. Когато се констатира повторно нарушение на мястото, което е оставено непочистено и може да предизвика инциденти или възпрепятства свободното преминаване, се стига и до акт, който може да бъде от 100 до 5000 лева“, каза Анета Савова.

Тя добави, че през вчерашния ден са наложени санкции за непочистен лед и сняг на собственици и ползватели в районите „Слатина“ и „Сердика“.

#слаб сняг #първи сняг #зима сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници