Окончателно: Близнаците от Цалапица остават в една килия

Окончателно: Близнаците от Цалапица остават в една килия
A A+ A++ A

Двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови от Цалапица остават окончателно в една килия.

Това стана ясно от майката на убития Димитър Малинов, която съобщи, че съдът не е уважил молбата ѝ двамата арестанти да бъдат преместени на различни места, за да не осъществяват контакт.

По думите на Атанаска Бакалова не е дадена основателна причина от страна на съда, а отговорът е бил само „без уважение”.

В молбата на майката до Районен съд- Пловдив и до районния съдия, беше вписано, че при тази ситуация на съвместно съжителстване на двамата братя, може да се доведе до вреда на съдебното следствие. Атанаска Бакалова е уточнила, че предвид, че двамата обвиняеми са постоянно заедно, могат да уговарят действията си, както и различни версии, предава Trafficnews.

На предходното съдебно заседание съдът остави двамата братя отново зад решетките. Магистратите не дадоха ход на делото, за да бъде изчакан разпитът на арестувания в Дания Рангел Бизюрев.

На делото също така бе отказан и отвод на наблюдаващия прокурор Димитър Костов, като Бакалова написа във Фейсбук профила си, че все още не е получила отговор от Районна прокуратура и Главния прокурор на България Борислав Сарафов по този въпрос.

Няма законово ограничение, което да забранява двама обвиняеми да бъдат настанени в една и съща килия. Решението за това е на наблюдаващия прокурор.

В много случаи обвиняеми се поставят заедно, като в килията се настаняват и други задържани, които е възможно да слушат разговорите между двамата и след това да свидетелсват.

#Цалапица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници