Доблестният доброволец Светослав Славков загина на фронта в Украйна, жалейките валят

Доблестният доброволец Светослав Славков загина на фронта в Украйна, жалейките валят
A A+ A++ A

Доблестният българин Светослав Славков е загинал в битка в Купянск - най-северната точка на активната фронтова линия в момента във войната в Украйна. Това стана ясно от множеството публикации в социалните мрежи на негови приятели, които се сбогуват с него. Славков е бил на 31 години и е решил доброволно да се сражава на страната на нападнатите украинци.

От месец ноември той се биел активно в Украйна, а ден преди Нова година се разбрало, че негови приятели са събрали 1500 лв., за да може българинът да се екипира добре и да е подготвен за активните боеве. Това става ясно от публикация на Fejsbuk страницата "София. Киев. Свобода".

Според пост на Боян Расате, Светослав Славков е бил зачислен като доброволец в 40 Отделен стрелкови батальон "КОДАК". Светльо, както го наричат приятелите му, е известен в българските ултрас среди като сърцат фен на футболния отбор Левски.

Жалейки след героичната кончина на Светослав валят не само от фракции на Левски, а и от такива на други отбори - например Ботев Пловдив.

#Украйна война #война #доброволец #Светослав Славков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници