Хотелите в Париж утрояват цените за Олимпиадата

Хотелите в Париж утрояват цените за Олимпиадата
A A+ A++ A

Хотелите в Париж утрояват своите цени за настаняване, като тарифите за нощта на откриването на Олимпийските игри във френската столица са средно над 1000 евро. Това сочи проучване на френска потребителска организация, цитирано от агенция Ройтерс. Изследването е било проведено в края на декември сред 80 три- и четиризвездни хотели. То е показало, че за нощта на 26 юли, когато е церемонията по откриването, двойна стая струва средно 1033 евро, докато две седмици по-рано цената е 317 евро.

Освен това 50 процента от хотелите съобщават, че вече са напълно резервирани за тази нощ, а 30 на сто от местата изискват резервиране на минимум две нощи.

Туристическата служба на Париж очаква около 16 милиона души да посетят френската столица и региона около нея във връзка с Олимпийските и Параолимпийските игри, припомня Ройтерс.

Междувременно от компанията "Еър Би Ен Би" призоваха парижани да отдават жилищата си под наем по време на спортните събития, за да няма такова увеличение на цените за настаняване.

#хотели #Париж #Олимпиада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници