Задържаха заподозрян за палежа в Созопол, имал личен мотив да драсне клечката

Задържаха заподозрян за палежа в Созопол, имал личен мотив да драсне клечката
пожарникар. Още след инцидента Георги твърдеше, че някой умишлено ги е подпалил, тъй като усетил миризма на нафта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сред десетките привикани за разпит има арестуван за 24 часа местен жител на Созопол, за който се предполага, че е отговорен за палежа на къщата в старата част на града отпреди дни.

Трима души - жена и нейните възрастни родители, загинаха при пожар в нощта срещу петък. Единственият оцелял е мъжът, с който жената живеела на семейни начала - Георги.

Според разследващите задържаният мъж е имал личен мотив да извърши палежа, но от полицията отказват повече подробности, преди да са готови резултатите от експертизите, информира БИ Ти Ви.

Сред версиите е връзката между палежите на паметници на културата в Созопол. Те са пет за последните години. И въпреки че 90 на сто от сградите в старата част на града са дървени, пожарната служба разполага само с един автомобил, един шофьор и един пожарникар.

Още след инцидента Георги твърдеше, че някой умишлено ги е подпалил, тъй като усетил миризма на нафта. До този момент полицията работеше по две версии - късо съединение и умишлен палеж.

#дървени къщи #загинали #стар град #пожар #Созопол #Диана Георгиева #Георги Георгиев #палеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници