Борисов: При ротацията Мария Габриел става премиер, ДПС без министри (ВИДЕО)

Борисов: При ротацията Мария Габриел става премиер, ДПС без министри (ВИДЕО)

Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов

A A+ A++ A

България си имаше добър министър-председател. По-добре да се съсредоточим за работа с партията, с хората, със структурите. В момента действа изключително демократичен принцип, с жесток самоконтрол, мисля, че това е добро за държавата. Има ясно разписано споразумение Денков - Габриел при ротацията. Така коментира предстоящата през март ротация лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас.

"Най-важното е МРРБ в рамките на тази седмица трябва да направи Плана и правилата. Сега министерството трябва да работи не на 100, а на 1000% от капацитета си", посочи той.

"Ще се направи анализ на всеки един министър и ако има такива, които не са се справили добре - ще бъдат сменени. Това ще стане след анализ на лидерите и ще вземем решение", каза Борисов.

"Хаосът по границата през последните години ни спря от пълно влизане в Шенген. Засега Калин Стоянов смятам, че се справя много добре. Заедно с Мария Габриел и премиера Денков направиха много при преговорите. Ние с Кирил Петков помагахме чрез двете комисии", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Изрично трябва да благодарим на австрийския бизнес, който е инвестирал в България, написа писмо и застана зад България. Изпълнили сме условията, само трябва да покажем, че пазим надеждно границата", каза още Борисов и напомни за гонките с мигранти.

Бургас вече по въздух и море е в Шенген, могат и от морето, и по въздух да излизат хората. Имаше грешки, но големия проблем, който ни спря, бяха тези няколко години хаос по границите. Всеки ден репортажи, избиваха се мигрантите с полицаи, и това отиваше по всички медии. Това бе по време на служебните правителства на Румен Радев, коментира още Борисов.

"Във всяка партия има качествени личности. ДПС отдавна казаха, че не желаят да участват с министри в посочи Борисов.

"Стига сме се разделяли. Разединителите, които направиха така, че държавата да се мрази, 3 години мисля, че - никакъв успех", призова лидерът на ГЕРБ.




#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници