След гонка в Стара Загора с ченгета: Загина бивш републикански шампион по борба. Дъщеря му: Убит е от бой!

След гонка в Стара Загора с ченгета: Загина бивш републикански шампион по борба. Дъщеря му: Убит е от бой!

Pixabay

A A+ A++ A

Мъж е починал след гонка с полицията в Стара Загора късно снощи. Оказва се, че е 58-годишният бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев. До инцидента се стигна след преследване, при което са извършени преградителни действия от страна на органите на реда на централен булевард в града.

Прокуратурата все още не е излязла с официална информация по случая. По данни на роднини на Пламен Пенев той е излязъл да разхожда кучето си. Край бензиностанция в района е имало деца. Там се случило нещо между тях, но съседи твърдят, че мъжът не е вадил нож, каквито версии се появиха. Стигнало се е до размяна на реплики с полицията и гонка, при която автомобилът на Пламен катастрофира или е спрян от полицейски патрул.

Дъщерята на мъжа, която е видяла тялото на баща си в Съдебна медицина, споделя, че баща ѝ е зверски пребит. Той бил със счупен череп и множество удари по лицето. Борислава твърди, че баща ѝ е убит от органите на реда. Отказала е извършването на съдебна експертиза в Стара Загора, заради опасения, че случаят ще бъде потулен.

„Той е целия син… лилав. Той е пребит от бой. Той е убит. Можете ли да разберете, какво означава убит човек от бой? Какво трябва да се е случило, за да не може да се даде на един човек – каквото и да е било, ако е бил виновен, който и да е - да каже своята гледна точка? Това ли е нашата държава? С Facebook клипчета да разберем какво се е случило? Защото аз обаждане от полицията не получих. Аз се опитвах да се свържа с полицията. И ми казваха, че баща ми е починал на място. От пътно произшествие. Това не е пътно произшествие, а убийство”, заяви за NOVA Борислава, дъщерята на загиналия мъж.

От полицията в Стара Загора излязоха с официална информация по случая. На 30 декември в 20:45 часа е получен сигнал от непълнолетно момче, че на улица в града мъж с лек автомобил е заплашвал с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи, а посочената лека кола е била установена.

Водачът обаче не се подчинил на полицейските разпореждания и опитал да избегне проверката. Последвало е преследване на автомобила, в което са се включили допълнителни полицейски екипи.

Около 21:00 в района на бул."Цар Симеон Велики" срещу парк "Артилерийски" установеният 58-годишен шофьор се удря в патрулка и почива. Причините за смъртта му са в процес на установяване, посочват от полицията.

Оказана е навременна медицинска помощ на всички участници в ПТП-то, като единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата. Той е без опасност за живота.



#Стара Загора #загинал #гонка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници