От - 13 до + 18 градуса през януари, ето кога ще има сняг

От - 13 до + 18 градуса през януари, ето кога ще има сняг

Фейсбук група Петрохан

A A+ A++ A

Най-ниските температури през януари ще бъдат между минус 13° и минус 8°, по Черноморието - около минус 3°, а най-високите - между 13° и 18°.

Тази година през януари се очаква средната месечна температура да бъде около нормата. В Северна България и високите полета е между минус 2° и 1°, по Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на р. Струма - от 0° до 4°, а в планинските райони - между минус 10° и минус 3°.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която е между 30 и 70 л/кв.м. Месецът ще започне с топло и сухо време. Облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. На места в равнините ще е мъгливо. Около трети се повишава вероятността за валежи от дъжд, в планините - от сняг. През втората половина от първото десетдневие има повишена вероятност за преминаване на средиземноморски циклон и създаването на валежна обстановка. На места валежите ще бъдат значителни. Температурите ще се понижат и в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг, предаде Нова тв.


#месечна прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници