От началото на годината през „Пирогов“ са преминали близо 250 000 пациенти

От началото на годината през „Пирогов“ са преминали близо 250 000 пациенти
A A+ A++ A


От началото на годината през болница „Пирогов“ са преминали близо 250 000 пациенти, казва директорът на лечебното заведение д-р Валентин Димитров, съобщиха от лечебното заведение. От тях 53 000 пациенти са останали за лечение, което е с 10 000 повече лекувани пациенти, спрямо същия период на миналата година. По думите му през 2023 г. има ръст на броя на доверилите се на болницата.

През тази година най-много пациенти са потърсили медицинска помощ в клиниките и отделенията по травматология, по хирургия, по неврохирургия, по педиатрия, по детска травматология, по кардиология и вътрешни болести, по неврология и др.

В редица клиники е купена нова и модерна апаратура, напълно ремонтирана е Клиниката по урология, към която е Отделението по детска урология, приключило е и обновяването на реанимационните корпуси, Отделението по анестезиология и интензивно лечение е оборудвано с най-модерна апаратура, допълва д-р Димитров.

В клиниките по изгаряне и по детската травматология са спасени и излекувани пациенти от страната и чужбина, които са били в изключително тежки състояния; в Клиниката по детска хирургия е извършена уникална операция; в Клиниката по неврохирургия са постигнати нови успехи в роботизираната и минимално инвазивна гръбначна хирургия.

Започна интензивната подготовката на предстоящия Европейски конгрес по неврохирургия, добавя д-р Димитров. За първи път в историята на българската неврохирургия имаме честта да сме домакини на най-големия и престижен неврохирургичен форум, а това мащабно събитие е голямо признание за българската неврохирургия, казва още той.

Болница „Пирогов" завършва календарната година с печалба, като увеличението ѝ за ноември 2023 г. спрямо октомври 2023 г. е с почти четвърт милион лева.
Д-р Димитров и цялото ръководство на болницата благодарят на всички служители, работещи самоотвержено в името на пациентите.

#"Пирогов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници