МВР пази пешеходците със специализирана операция „Валя"

МВР пази пешеходците със специализирана операция „Валя"
Операцията носи името „Валя" на 12-годишната Валентина Димитрова, която загина на място на пешеходна пътека в Бургас на 17 юни 2011 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специалицирана полицейска операция „Валя" провеждат органите на МВР в цялата страна в неделя.

Безопасността на пешеходците е във фокуса на акцията, организирана по разпореждане на главния секретар на МВР Калин Георгиев във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи, предаде БГНЕС.

Операцията носи името „Валя" като поклон пред паметта на загиналите при пътни произшествия и благодарност за ежедневните усилия в превенцията за пътна безопасност на Фондация „Безопасни улици от Валя".

12-годишната Валентина Димитрова загина на място на пешеходна пътека на ул. „Транспортна" в Бургас на 17 юни 2011 г.

Тя пресичала заедно с две свои приятелки, когато Надя Иванова, шофирайки личния си автомобил „Ауди" с превишена скорост, не спряла и я помела.

До 20 ноември мобилните екипи на „Пътна полиция" ще осъществяват контрол с автоматизираните заснемащи системи, като проверките ще бъдат насочени главно в зоните на пешеходните пътеки, където е повишен рискът за инциденти с пешеходци.

По-голяма част от силите и средствата ще бъдат съсредоточени в областните центрове и в участъци, на които масово се превишава максималната разрешена скорост.

#МВР #катастрофа #Световен ден на жертвите на пътя #България #операция „Валя" #Калин Георгиев #главен секретар на МВР #Валентина Димитрова #Надя Иванова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници