Ще разширим гробищния парк "Бакърена фабрика", обеща Васил Терзиев

Ще разширим гробищния парк "Бакърена фабрика", обеща Васил Терзиев
A A+ A++ A

Подписах договор за безвъзмездно прехвърляне на държавен имот към Столичната община. Имотът се намира в район "Връбница". Тези близо 52 дка ще ни позволят да разширим гробищния парк "Бакърена фабрика". Това написа в профила си във Facebook кметът на София Васил Терзиев.

Той обясни, че на новата територия от Общината ще искат да се направи облагородяване с водоснабдяване и алеи, като това няма да стане бързо, защото изготвена преди година геоложка експертиза показва, че нивото на водите в терена са високи.

"Ще ангажираме експерти, които да предложат възможни решения. Приемането на този имот е решено от Столичния общински съвет още през 2016 г., но оттогава до днес никой не е направил нищо това да се случи", допълни Терзиев.

По думите му последното разширение на Централните гробища ще бъде запълнено до 2025 г., като ще е необходима много работа за осигуряване на терени за изграждане на допълнителни паркове. "Спешно ще се предприемат действия за подобряване на контрола върху изпълнителите на дейностите за поддръжка на зелените пространства в гробищните паркове", споделя още Терзиев.

На среща с фирма "Егида-София" кметът ще изиска по-организирана и ефективна охрана на гробищата, за да спре разрушаването на паметниците и измамите.

#Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници