Не разбивай мечтите си на асфалта, зоват протестиращи

Не разбивай мечтите си на асфалта, зоват протестиращи
Протестът във Варна приключи на пешеходната пътека на убитата от мотоциклетист Лора, където бяха поставени цветя в памет на загиналите по пътищата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки млади хора минаха по столичния бул. „Витоша" на протестно шествие срещу неспазване на правилата за движението по пътищата, предаде репортер на БГНЕС.

Символично в Световния ден на жертвите на катастрофи те поставиха плакати и кървавочервени карамфили на площад „Св. Неделя", предаде БГНЕС.

Надписите на плакатите гласят: „Бесните на пътя – овчици в съда"; „Спазвай правилата! Не ставай убиец!"; „Аз спазвам правилата и пазя твоето дете! А ти пазиш ли моето?"; „Отпусни педала, не си убиец"; "Намали скоростта, не разбивай мечтите си на асфалта".

В демонстрацията се включиха близките и приятелите на десетки загинали при катастрофи в страната.

Варна също се включи в националния протест срещу шофьорите, които не спазват ограниченията на скоростта.

Колона от автомобили премина по улиците на града, точно с ограничената скорост за движение. Целта е да се покаже на останалите шофьори каква е разрешената скорост.

На автомобилите бяха поставени плакати с надписи: „Спазвай правилата, не ставай убиец!"

Протестът приключи на пешеходната пътека на убитата от мотоциклетист Лора, където бяха поставени цветя в памет на загиналите по пътищата.

На лобното й място е поставен плакат с надпис: „Обичайте живота, докато сте живи, между него и смъртта има само един миг!".

Протестно шествие в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия се състоя в неделя и в Русе.

В протеста се включиха шофьори на автомобили, които призоваваха чрез поведението си на пътя всички да спазват правилата за движение и най-вече ограниченията на скоростта.

Най-много фатални инциденти, особено с деца, стават именно заради превишена скорост от страна на автомобилите.

Протестното шествие премина по всички най-големи улици на Русе. Както бе обявено предварително, колите се движеха във всички възможни ленти, спазвайки всички знаци и ограничения на скоростта.

Целта бе шофиращите с по-висока скорост да не могат да изпреварят колоната, за да бъдат принудени да се съобразяват с правилата. На някои от възловите кръстовища пешеходци раздаваха листовки с призив за разумно поведение на пътя.

Крайната точка на шествието бе пешеходната пътека на ул. „Плиска", където на Коледа миналата година беше блъсната 12-годишната Николета. Детето загина заради шофьор, който се движи с висока скорост и не спира на пътеката.

На мястото на гибелта на Ники протестиращите положиха цветя в памет на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

#бул. „Витоша" #катастрофа #превишена скорост #пешеходна пътека

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници