Срещу 100 долара: Готвят ли митинг в София проруски сили?

Срещу 100 долара: Готвят ли митинг в София проруски сили?
A A+ A++ A

„Надявам се искрено, че това няма да се случи, защото не е в полза, а в голяма вреда не само за Украйна, а и за България.” Това заяви в предаването „Здравей, България” по NOVA Олена Коцева, председател на Сдружението на украинските организации в България. Коментарът ѝ е във връзка с появилата се информация, че проруски сили готвят митинг в София срещу интересите на Киев.

По думите ѝ по време на демонстрацията ще има призиви за мир, но за сметка на Украйна и нейните територии. Има и идея президентът Румен Радев да бъде поканен за медиатор между Москва и Киев. „Не Украйна е започнала войната”, посочи Коцева.

Тя добави: „Това са руските опорки. Ние всички сме запознати с плановете на Украйна за мир, президентът Зеленски ги е представил отдавна. Те включват задължително оттегляне от териториите на страната, както и задължителни репарации, защото тя търпи огромни щети на икономиката, екологията други."

Коцева е категорична, че българската държава не бива да позволява подобни демонстрации, както и руска пропаганда от страна на медиите, най-вече от обществените.

„Аз разглеждам това събитие като част от политиката на руските спецслужби и на Русия като цяло, която се опитва през последните месеци да наложи идеята за преговори и за сключване на мир на нейните условия”, изтъкна историкът проф. Михаил Станчев.

„И аз съм за мир, но на какви условия? Точно това не казва никой”, добави още той.

Олена Коцева посочи, че вероятно демонстрацията ще се проведе пред президентството по обяд, когато повечето хора са на работа. Тя твърди още, че в него ще участват хора, идващи от Варна, срещу заплащане в размер на 100 долара. Друга информация е, че на митинга ще бъде развято украинското знаме, отново за заблуда на обществото.

#митинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници