Готова е експертизата за взрива до колата на Гешев – какво показва и какви са версиите ОБЗОР

Готова е експертизата за взрива до колата на Гешев – какво показва и какви са версиите ОБЗОР
A A+ A++ A

Експертизата за взрива до колата на бившия главен прокурор Иван Гешев е приключила, но в нея все още не са дадени отговори на редица въпроси. Това обявиха на брифинг пред медиите от Софийска градска прокуратура.

"На 8 декември е изготвена комплексна химическа и взривотехническа експертиза от 6 вещи лица. Проведени са експериментални взривове, извършени са много изследвания. След изготвянето на експертизата заключението е, че взривното вещество е бризантно взривно вещество нитропента, което се е намирало в самоделно взривно вещество, изготвено за да се задейства по електрически способ. На базата на извършения оглед на местопроизшествието на 1 май тази година вещите лица са казали, че по размерите на епицентъра на взрива и поразяващото действие на сачмите, се установява, че масата на взривното вещество е най-вероятно около 2,5 кг", заяви заместник градският прокурор и говорител Христо Кръстев.

Работи се по всички версии за взрива около колата на Гешев – от това да го накарат той да напусне поста главен прокурор до планирана инсценировка.

"Не е изключена нито една версия, към момента няма една водеща версия", допълни Кръстев.

#Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници