Слави: Je suis, Петър Волгин! (ВИДЕО)

Слави: Je suis, Петър Волгин! (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Искам най-откровено да ви кажа, че за мен да съм свободен да говоря това, което мисля, е едно от най-важните неща в живота ми. Бих го защитавал и го защитавам с цената на всичко.

По някакъв личен начин казвам, че свободата на словото е едно от най-важните достижения на една демократична държава. А, ние такава ли сме?

Това коментира във "Фейсбук" лидерът на ИТН Слави Трифонов.

От опит пак ще ви кажа, че не сме точно такава държава.

И поредното доказателство е поведението на Българско национално радио към Петър Волгин.

Давал съм интервюта на Петър Волгин, той е свободен човек и в тази ситуация заслужава подкрепата на всички журналисти. Ако, въобще, има гилдия, разбира се.

Аз лично го подкрепям от цялото си сърце. Ама Петър Волгин бил русофил, ако ще да е русофоб и да интервюира, когото си ще. Може да не сме съгласни с него, но той трябва да има свободата да изразява мнението си.

Аз, лично съм интервюирал Михаил Горбачов, бившия министър-председател на Русия - Евгени Примаков, бившия кмет на Москва - Лужков, Немцов, големия руски актьор и режисьор Никита Михалков, великия актьор Армен Джигарханян, Йосиф Кобзон, моят приятел Филип Киркоров и още огромен брой руски актьори, политици, шоу звезди, певци.

И сега какво да изпитвам срам ли?

Не, аз смятам, че Путин води ужасна, неправомерна и несправедлива война в Украйна и трябва веднага да бъде спрян по всякакъв начин.

Но, също така смятам, че аз и екипът ми сме имали честта да интервюираме огромен брой велики руснаци. И това наистина е истинска чест за мен.

Je suis, Петър Волгин!

Сега ви представям изпълнението на великия руски цигулар Максим Венгеров с акомпанимент на Евгени Димитров.

#Слави Трифонов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници