Сняг блокира трафика през високопланинските проходи ОБЗОР

Сняг блокира трафика през високопланинските проходи ОБЗОР
A A+ A++ A

Сняг блокира трафика през високопланинските проходи. От полицията призоваха да не се тръгва на път през уикенда, освен ако не е крайно наложително.

Проход "Шипка"
Снеговалежът започна и на старопланинския проход "Шипка". Дебелината на снежната покривка е 5 см. Десет специализирани машини почистват прохода. Вятърът, обаче се усилва, което заедно със снеговалежът може да допринесе за утежняване на зимната обстановка.

"Определено времето се влошава. Около 10 часа продължава снеговалежа. Преди около 2 часа се усили и скоростта на вятъра. Характерното е че снегът, който вали последните часове, е мокър доста тежък. Така нареченият "тежък сняг" с високо съдържание на вода, което дава предпоставка за натрупване по дърветата огъване и счупване на клони, както и на самите дървета. Най-вероятно това ще се случи и по далекопроводите", заяви Йонко Иванов, пътноподдържаща фирма.

Троянския проход
В петък следобяд временно бе ограничено движението за всички автомобили по пътя Троян - Кърнаре през Троянския проход, поради влошени метеорологични условия. Това съобщи директорът на Областното пътно управление в Ловеч Йордан Първанов.

Проход "Предел"
Проблеми с трафика има и на прохода "Предел". Обърнат тир временно блокира движението там. Оказа се, че тежкотоварни камиони няма как да се изкачат заради хлъзгавия път. Снегорините също са останаха блокирани. Това позволи на снега да прави покривка и преминаването стана още по-сложно.

Движението в посока Банско обаче беше отворено. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че остава ограничен трафикът на тежкотоварни автомобили над 12 тона през прохода.

#първи сняг #слаб сняг #сняг #зима сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници