Оранжев код в 14 области, МВР призова да не пътуваме през уикенда заради опасно време

Оранжев код в 14 области, МВР призова да не пътуваме през уикенда заради опасно време

pixabay

A A+ A++ A

За днес е обявен оранжев код за лошо време в 14 области, включително Софийска. Утре също се очаква опасно време. От полицията призоваха да не се тръгва на път през уикенда, освен ако не е крайно наложително.

В случай, че няма как да избегнете пътуване, Министерството на вътрешните работи (МВР) препоръчва да заредите автомобила с достатъчно гориво, да избирате само главни пътища, да облечете топли дрехи и да заредите докрай мобилните си телефони.

Създадена е необходимата организация във връзка с очакваното усложняване на зимната обстановка и рисковете от снегонавяване и обледяване по пътищата, уверяват от МВР.

Предприети са мерки за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни превозни средства. В координация с областните управители и служителите на главна дирекция "Пожарна безопаност и защита на населението", ще се организира и намесата на тежка техника за извличане на бедстващи автомобили.

За 15 декември е обявен оранжев код за лошо време за областите Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Бургас, където очакваните количества валежи ще са над 20 л/м2.

За останалата част от страната е обявен жълт код. Очаква се дъждът да преминава в сняг, образувайки нова снежна покривка с условия за виелици и навявания по планинските проходи.

През следващите 24 часа в резултат на валежите ще има значително повишаване на речните нива в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.

#МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници