Екшънът с преместването на Паметника на съветската армия

Екшънът с преместването на Паметника на съветската армия

Стандарт нюз

A A+ A++ A

Екшънът с преместването на Паметника на съветската армия в столицата очаквано е налице.

Зам.-шефът на групата на БСП в парламента Георги Свиленски е с разрязана ръка след като металната ограда край Паметника на Съветската армия е паднала върху него. Оградата е била блъсната внезапно от служител на областната управа. За инцидента разказа депутатът Иван Ченчев, съобщи "24 часа".

Ние разговаряхме със зам.-областния управител Чичков през оградата в опит да стигнем до паметника - паната се разместват и може да се мине между тях. Свиленски беше отпред, а аз бях зад него. В този момент служител на областната управа изненадващо се хвърли върху оградата с такава агресия, че я събори върху Жоро, разказа зам.-шефът на червената група. Заедно с тях е бил и колегата им Христо Проданов.

Интересното е, че зам.-областният управител стоеше зад оградата към паметника без предпазна каска или жилетка, а уж е при строителен обект, който е опасен, разказа още Ченчев.

Днес започна демонтажът на фигурите на Паметника на съветската армия. Георги Свиленски и Иван Ченчев са били на място, зад оградата на монумента. Разговаряли са със заместник-областния управител на София и още няколко души, които не са ги пускали да минат през оградата, за да стигнат до паметника.

Докато са разговаряли служител на областната управа се хвърлил грубо върху оградата и тя паднала върху Свиленски и му нарязала ръката. Пуснали са жалба в полицията и в момента са в болницата, където го превързват, каза още Иван Ченчев.

#Паметник на Съветската армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници