Бонев за "коледната" украса в София: Да, костенурката е супер

Бонев за "коледната" украса в София: Да, костенурката е супер

Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

A A+ A++ A

Да, костенурката е супер. Защото е оригинална и защото е смислена. Защото е част не просто от Коледна украса, но и като кауза за опазване на биоразнообразието и дивите морски животни. Това написа във Фейсбук общинският съветник от ПП-ДБ-СС и лидер на "Спаси София" Борис Бонев

Огромна морска костенурка, октопод, медузи и палитра от цветове ще се разлеят над кръстовището, напомняйки за богатствата на нашата планета и безценния дом, за който всички можем да се грижим. Празнувайки биоразнообразието, цял месец украсата ще радва жители и гости на града с богат подводен пейзаж, който във вечерните часове ще сменя изцяло облика си, оживявайки в разноцветни светлини.

През последните 50 години популацията на различни видове животни и растения е намаляла с над 60%. В тази връзка партньори на организаторите от банковия сектор за всяка издадена карта даряват 1 долар на Conservation International в подкрепа на опазването и възстановяването на местообитанията на застрашените видове. Тази година "заедно пазим водното богатство" и всеки може да даде своя принос за целта на организацията да подпомогне опазването на 4,5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят.

Поздравления на всички съседи и ентусиасти, които за трета година припознават кампанията като своя кауза и допринасят с творчески дух - СлънцеЛуна, Phine, Zoya, Sabai, Irini, Woood, Мини Маркет, Imp-Act, и всички живущи в квартала.

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници