Ето коя европейска държава е най-добра за пенсиониране

Ето коя европейска държава е най-добра за пенсиониране

Pixabay

A A+ A++ A

Пенсионирането в чужбина е мечта за мнозина и често е разумно решение. Но преместването в нова страна е свързано с предизвикателства и е важно да изберете дестинация, която да отговаря на вашите нужди, пише Euronews. Property Guides - компания, която консултира и помага за закупуване на жилища в чужбина - направи сравнение на европейските страни, популярни сред емигрантите, за да определи коя е най-добрата за пенсионери.

Компанията разглежда пет различни фактора, за да определи коя европейска държава е най-добра за пенсиониране. Property Guides анализира количеството зелени площи (квадратни метри на жител) в градовете, здравеопазването, броят на болничните легла на 1000 души, нивото на престъпност (случаи на кражби на 100 хил. души) и разходите за живот.

Турция е най-евтината страна в Европа за пенсиониране в чужбина. Европейската държава е с най-ниски разходи за живот за пенсионери - средно 488 евро на месец. Това означава, че пенсията в Турция ще стигне поне четири пъти повече за добър живот, отколкото във Великобритания, където еквивалентните разходи са 1652 паунда (1913 евро).

Пенсионерите могат да се чувстват сигурни в Турция. Нивата на престъпност са едни от най-ниските сред изследваните страни, като на 100 хил. души се падат само 214 регистрирани кражби. В страната ще бъдете заобиколени и от много други чужденци, тъй като след отпадането на ограниченията за пътуване заради пандемията, в Турция се наблюдава рязък ръст на посетителите. Според последните данни, през 2024 г. тя ще измести Франция от второто място по посещаемост в Европа.

Второто най-добро място според класацията на Property Guides заема Германия, която предлага на пенсионерите много зелени площи и отлични здравни грижи. Всеки жител разполага с 88 квадратни метра зелена площ, което е идеалното място за любителите на природата и за тези, които искат да прекарат време на открито. В Берлин има най-голям брой болнични легла на 1000 души от всички анализирани страни, така че можете да се чувствате по-уверени, когато става въпрос за поддържане на добро здраве.

Гърция заема трето място в класацията, благодарение на силните показатели в повечето категории. За пенсионерите, които искат да защитят спестяванията си и пенсионния си фонд, Гърция е на второ място по най-ниски разходи за живот сред анализираните места със средни месечни разходи за живот от 1027 евро. Според данните, на 100 хил. души се падат 909 регистрирани кражби, а количеството зелени площи на човек е над средното.

Достойно място по отношение на разходите за живот заема и Португалия. Въпреки че животът в страната струва 1117 евро на месец, в Португалия липсва достатъчно зелена площ - само 37 квадратни метра на човек - нивото на престъпност в страната не е твърде високо, но са регистрирани 749 кражби на 100 хил. души.

Сред 20-те най-предпочитани места за пенсиониране най-скъпата дестинация е Ирландия. Месечните разходи за живот възлизат на 2 218 евро. Страната не се справя много добре по отношение на нивото на престъпността - 1372 регистрирани кражби на 100 хил. души, а броят на болничните легла на 1000 души е един от най-ниските сред 20-те най-големи държави.

Източник: economic.bg

#европейски пенсии #пенсиониране #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници