Прогноза за времето в първия ден от уикенда от НИМХ

Прогноза за времето в първия ден от уикенда от НИМХ
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и слабо ще се понижи.

Днес над Южна България облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, видимостта да се подобрява, до предимно слънчево. В Дунавската равнина и по Черноморието през по-голямата част от деня ще се задържи с ниска облачност, на места - с мъгли и изолирани ръмежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 1° и 6°, в София - около 5°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, след обяд ще започне да се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието ще е с ниска облачност или мъгла, на отделни места ще преръми. Към вечерта облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 4°-5°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 45 мин. и залязва в 16 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 06 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. и 48 мин. и залязва в 14 ч. и 29 мин. Фаза на луната: четири дни преди новолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници