Петков: Направихме основна стъпка в посока на промяната, която обещавахме през последни две години

Петков: Направихме основна стъпка в посока на промяната, която обещавахме през последни две години

БГНЕС

A A+ A++ A

"Днес беше основна стъпка в посока на промяната, която обещавахме през последни две години. Това, което иска да кажа на всички българи е, че всъщност тази Конституция, която имаме до този момент в сегашната си форма, мисля че никой от нас не е доволен за нивото на справедливост в нашето общество". Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред журналисти.

По думите ми това, че се правят тези промени, е наистина реална стъпка напред, за да има промяна в основните взаимовръзки в обществото.

"Надеждата ни е, че те ще доведат до по-голяма справедливост", каза още Петков.

"Това, което се случи с разследването на главния прокурор, например. Преди година и половина беше подобно тип интервю, говорейки само теоретично, как това ще се промени, но ето вече виждаме и във вашите медии, че има един съдия, който наистина гледа дела и разследва главния прокурор. Надяваме се, че с Конституцията ще стане точно по същия начин. Може да не се видят в първия месец, втория месец реалните промени, но в следващите няколко години цялото ни общество би трябвало да започне да работи по по-различен начин с по-голяма справедливост", заяви той.

#Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите