Хекимян: София и Терзиев са заложници на желанието на Бонев да е председател на СОС

Хекимян: София и Терзиев са заложници на желанието на Бонев да е председател на СОС

бТВ

A A+ A++ A

София е заложник, включително и кметът Васил Терзиев, на желанието на Борис Бонев да бъде председател на Столичния общински съвет (СОС). Това заяви общинският съветник Антон Хекимян.

Той подчерта, че от групата на ГЕРБ-СДС по никакъв начин не са разбрали дали Борис Бонев отново е кандидат за председател на СОС.

Четвърти опит за избор на председател на СОСЧетвърти опит за избор на председател на СОСЧетвърти опит за избор на председател на СОСЧетвърти опит за избор на председател на СОС

„Продължаваме да сме в неведение какво точно се случва“, добави той и призова кмета на Столичната община Васил Терзиев да направи така, че да проведе преговорите, независимо дали те са успешни, или не, да бъде ясно с кого точно ще се говори.

По думите на Хекимян в сряда вечерта в 18.00 ч. групата на ГЕРБ-СДС е получила покана за обсъждане на политиките в следващите две месеца.

„А за следващите два, а за по-следващите два? Ротационен председател на Общинския съвет на два месеца ли трябва да има“, каза той.

Хекимян посочи, че важното е да не бъдат загубени пари за София, като допълни, че работата за София е спряла. Той е категоричен, че ПП-ДБ-СС са спирачката.

Георги Георгиев каза от своя страна, че нови и нови проблеми изникват всеки ден и за тяхното решаване е необходим СОС.

„Ние ясно сме заявили, че няма да подкрепим Борис Бонев“, подчерта той. Хекимян допълни, че никоя от другите групи в СОС не иска да подкрепи Борис Бонев за председател.

„Тук става въпрос за наистина някакво страшно упорство и за детинска история, защото кметът днес трябва да дойде и да се моли на Общинския съвет да вземе решение, защото явно няма по никакъв други начин или друг лост, с който да въздейства на Бонев затова той наистина категорично да каже, че няма да е кандидат за председател“, каза той.

Хекимян е категоричен, че все така на ГЕРБ-СДС не им е ясно кое е предложението за председател на СОС, предлага ли се управленско мнозинство.

„Трябва да е пределно и категорично ясно, че ние не може да работим и не искаме да работим на плаващи мнозинства“, заяви той и добави, че е необходимо да се носи ясна отговорност, че ще има управленско мнозинство. /БГНЕС

#Антон Хекимян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници