Кога идва новият сняг

Кога идва новият сняг
A A+ A++ A

Времето през седмицата се очертава да бъде много динамично.

Оправдаха се предупрежденията за проливни валежи в източната половина от страната. Измерените в станциите сумарни количества са до около 30 литра на кв. метър, но в Източна България валежите продължават и в момента, предимно от дъжд, прогнозират синоптиците, цитирани от БНТ.

Очакванията с близките часове и там да спре да вали, а облачността да се разкъса и намалее. В по-голямата част от страната ще остане слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури днес ще са между 2 и 7 градуса, в София - около 3 градуса, в крайните югозападни райони – до 9 градуса.

През нощта ще преобладава ясно време, с изключение на равнинната част от страната, където ще има мъгли, които на много места ще се задържат до обяд. Минималните температури утре ще са между минус 4 и 1 градуса, по Черноморието - от 1 до 4 градуса, а максималните - от едва градус-два над нулата в Северозападна България до 9 - 10 градуса в крайните югозападни райони.

През деня валежи не се очакват, но ще бъде облачно. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен югоизточен вятър.

И по Черноморието ще бъде облачно със слаб и умерен югоизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините вятърът ще бъде с посока от югозапад, умерен. Ще има променлива облачност, а температурите по високите части през целия ден ще останат под нулата, по-най-високите върхове от минус 4 до минус 2 градуса.

В сряда и четвъртък отново се очакват валежи от дъжд, на места значителни, които с предстоящото застудяване през втория ден, в много райони от Северна България и високите котловинни полета ще преминат в сняг.

В петък валежите постепенно ще спират и в събота вероятността да вали е малка.

#зима сняг #слаб сняг #първи сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници