Кедъра: Случващото се във футбола е като всичко останало в държавата

Кедъра: Случващото се във футбола е като всичко останало в държавата

Кадър: MaxSport

A A+ A++ A

В годината, в която Националната телевизия честваше 60-тата си годишнина, нашето семейство беше изчистено от там. Това разказа пред БНР спортният журналист Камен Алипиев.

"Ако зависи от мен, аз ще се пенсионирам в БНТ".

Формален повод за уволнението му става липсата на диплома. Затова Алипиев се връща в университета и я взима.

"Бях завършил семестриално много отдавна, но имах да си взема два-три изпита, за да се явя на държавен.

Смятам, че господин Кошлуков ми направи услуга. Без него нямаше да взема две дипломи в рамките на една година. Нямаше и да присъствам на агонията на това, което нашите родители са се опитвали да градят. Всичко, което правихме, много бързо рухна".

Камен Алипиев завежда дело срещу БНТ, което продължава почти 4 години. Съдът отсъжда в негова полза - че е неправомерно уволнен. В момента обаче той е водещ на предаването „Спортна среща“ в Радио София.

Генералният директор на БНТ в момента си играе картите по най-добрия начин, посочи още Алипиев.

"Няма да се изненадам, ако наистина получи втори мандат".

Журналистът коментира и политическата обстановка в страната.

"Този компромис беше необходим. Лашкането от служебен кабинет до служебен кабинет вече беше нетърпимо. Чисто прагматичната гледна точка е на Пеевски и Борисов. За тях това е едно забавление. Приятелският огън е доста опасен и непрекъснат. Те са в управлението, защото може би има и някакъв страх. Това им гарантира спокойствие.

ПП-ДБ трябва да са наясно с цената на компромиса, който правят. Това е имиджова щета. Те знаят с кого играят това хоро, но участват в едно бавно печене на огън, което накрая ще ги изгори".

Вече няма в какво да вярваме, нямаме общи цели като народ, отбеляза Алипиев в предаването "Политически некоректно".

"Това е добре за тези хора, които дърпат конците в обществения и икономическия живот. На хората просто им писва, спират да вярват, че нещо може да се промени.

Масовата част от българите са влезли във вътрешно емигриране от проблемите".

Винаги съм бил олигофренски оптимистичен, посочи обаче спортният журналист.

"Вярвал съм ,че нещата могат да се променят и че мога да помогна за това. Няма да се откажа. Продължавам да вярвам, че в един хубав ден ще имаме общи щели като общество".

Случващото се във футбола е като всичко останало в държавата, подчерта той.

"Този модел в българския футбол винаги е съществувал. Още през 70-те и 80-те години започна да се говори за “черни каси“ във футболните отбори. Всичко е борба за промяна на манталитета на хората. Героите от САЩ забравиха къде се намират. Те обаче не са главната причина. Те са резултат. 540 клуба имат право на глас.

С нетърпение чакам дата за извънреден конгрес на БФС и хората, които ще се кандидат за тази позиция. Сега се говори, че едва ли не е даденост, че Митко Бербатов и Мартин Петров са единственият вариант и ще променят нещата. Никой не разбира, че това е един общ процес, по който всички трябва да работят. Цялото управление на спорта в България, както и на самата държава, трябва да върви с поглед напред в бъдещето".

#Камен Алипиев - Кедъра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници