Симеонов: Откакто има война вече се говори кой е евроатлантик и кой не, а не кой краде

Симеонов: Откакто има война вече се говори кой е евроатлантик и кой не, а не кой краде
A A+ A++ A

Нови избори едва ли ще доведат до нова конфигурация и няма да има сериозна промяна, защото пак ще се търси „сглобка“. Ако ПП-ДБ не се карат с Пеевски и Борисов, как ще обяснят на своите избиратели, че са във връзка с тях, нали те бяха мафията, щяха да ги вкарат в затвора? Войната дойде като амнистия, защото откакто има война вече се говори кой е евроатлантик и кой не, а не кой краде. Привържениците на ГЕРБ са твърда величина, те няма да спаднат много, докато ПП-ДБ гълтат водя постоянно. Академик Денков е политически неубедителен. И ГЕРБ и ДПС имат интерес "сглобката" да остане, докато ПП-ДБ нямат, но те вярват, че ще направят конституционна реформа, която е бош-лаф. Това каза политологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов в „Интервюто на NOVA”.

Сред управляващите битува мнението, че са незаменими, защото международната ситуация не дава други опции в България, но международната ситуация вече не е същата, смята политологът. На бойното поле Путин държи инициативата, в Запада започват да духат нови ветрове, започна да се говори за преговори, допълни Симеонов. По-скоро излиза прав президентът Радев с това, че трябва да се търси друго решение, допълни той.

Идват европейски избори, на тях винаги протестните алтернативи набират вот, а на скамейката седи „Възраждане“ като готова протестна алтернатива, а тя може да бъде фаворит, ако така продължават нещата, смята политологът.

#Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници