Забраната за стари коли в центъра на София: Какви са рестрикциите

Забраната за стари коли в центъра на София: Какви са рестрикциите

стоп кадър

A A+ A++ A

От петък - 1 декември, ще трябва да оставят колите си около 100 хил. души - притежатели на стари замърсяващи коли, ако смятат да пресичат центъра, ще се наложи да ползват градски транспорт, велосипед или да ходят пеша. На тази дата влиза в сила забраната за влизане в централните софийски улици на най-замърсяващите въздуха автомобили.

"Затворената зона е между булевардите "Сливница", "Опълченска", "Ген. Скобелев", "Патриарх Евтимий" и "Васил Левски". Цялата между тези улици ще бъде ограничена за най-замърсяващите автомобили. Ако влизат, ще бъдат санкционирани. Всички живущи в зоната и хората с увреждания са освободени. Гражданите, които не паркират в синя зона, а имат паркинг в рамките ѝ, трябва да подадат заявление", каза Елица Панайотова, координатор на проект "Зелена София".

По думите ѝ санкциите са в различен диапазон в зависимост дали са за физически или юридически лица. "Разположени са камери в цялата ограничена зона, които засичат зоната на колата и екостикерите. Категорията и вида гориво могат да ориентират. Бензиновите автомобили преди 1996 г. или дизеловите преди 2002 г. попадат в ограниченията", разкри тя.

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници