Какво да правим, ако автомобилът ни бъде повреден след природно бедствие

Какво да правим, ако автомобилът ни бъде повреден след природно бедствие
A A+ A++ A

Снежното бедствие, комбинирано с топлата есен, доведе до много паднали дървета и счупени клони в страната. В София ситуацията се оказа изключително тежка. Какво да правим, ако автомобилът ни пострада вследствие на бедствие.

На първо място - подробно описание на случилото се, голямо ли е дървото, има ли пострадали, както и точна локация на инцидента, обясни главният експерт в дирекция "Зелена система" към СО Сиана Хлебарова в ефира на NOVA.

За последните 48 часа са обработени над 160 сигнала за паднали дървета и клони на територията на София, уточни зам.-директорът на „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община Кристиян Иванов. Той призова гражданите при подобни случаи да помагат на аварийните екипи.

„Основната причина от началото на бурята да падат толкова дървета е, че те все още се намират във вегетация, короните им са зелени и натрупаната снежна покривка върху тях нарушава тяхната устойчивост”, обясни главният експерт в дирекция "Зелена система" към СО Сиана Хлебарова.

Тя помоли, когато хората подават сигнал за инцидент, да описват максимално подробно какво виждат – голямо ли е дървото, има ли пострадали, къде е паднало, за да знаят какви екипи да изпратят на място.

#автомобил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници