3 прости начина да изглеждате по-умни

3 прости начина да изглеждате по-умни

pixabay

A A+ A++ A

Учените са уверени, че е възможно да се развие интелигентност, но много хора искат да следват простия път. Те искат да изглеждат по-умни. Съветите на психолозите ще помогнат тук.

Винаги се опитвайте да изглеждате възможно най-добре
Учените са установили, че повечето хора все още имат устойчив стереотип, че красивите хора са по-умни, по-успешни, по-добри. Ако имате обикновен външен вид, това може да е причината интелектуалните ви способности често да будят съмнение.

Учените са убедени, че впечатлението за околните до голяма степен зависи от нашата спретнатост, красотата на усмивката ни и красотата на кожата ни. Препоръчително е жените да избягват провокативни тоалети, къси поли и дълбоки деколтета. Мъжете трябва да се обличат възможно най-прилично и скъпо. И мъжете, и жените трябва да носят по-често черни дрехи, тъй като това се свързва с висок интелект.

Важно е да обърнете внимание на прическата си. При жените учените смятат косата до раменете за показател за интелигентност. А на мъжете се препоръчва да не бръснат главите си и да не се подстригват твърде късо.

Позата играе специална роля. Тук няма връзка, но повечето хора смятат, че тези, които ходят с изправен гръб, са по-важни, по-уверени хора.

Ако имате добро зрение, можете да носите очила с обикновени стъкла. Колкото и стереотипно да звучи, очилата наистина ви правят да изглеждате по-умни в очите на другите.
Според проучвания, хората с очила изглеждат като лидери.

Бъдете приятен събеседник
Няма нужда да използвате сложни термини. Психолозите съветват да говорите ясно, кратко и без излишни думи.

Да си приятен събеседник означава да умееш да слушаш. Никога не прекъсвайте събеседника си, дори ако е необходимо. Оставете човека да завърши и не насочвайте темата в друга посока. Това показва уважение и интерес.

Усмихвайте се по време на разговор, но не през цялото време, а само в определени моменти, например, в паузите между изреченията на вашия събеседник. Осъществявайте зрителен контакт 60-70 процента от времето, за да покажете, че слушате човека и че сте фокусирани върху него. Това има мощен ефект. Хората ще ви видят като умен човек, особено тези, които са високо интелигентни.

Научете се да се шегувате и разбирайте шегите на другите. Според проучвания, хората смятат, че забавните, изобретателни и красноречиви майтапчии са много по-умни от околните. Само не прекалявайте: тези, които се шегуват твърде много, изглежда имат нисък интелект, защото не могат да разберат кога е подходящо да се шегуват и кога не.

Не ругайте. Това го правят само некултурни и слабо образовани хора.

Не забравяйте за силата на първото впечатление
Можеш да покажеш най-добрата си страна само веднъж. Втори шанс няма. Ако имате важна бизнес среща, трябва да се подготвите за нея възможно най-внимателно. Да работите върху речта си, имиджа си и въобще да се настроите правилно.


#умни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници