Студентите ще платят повече за 8 декември

Студентите ще платят повече за 8 декември

pixabay

A A+ A++ A

Студентите отново ще се отправят към малки и големи курорти за своя празник на 8 декември. Тази година има нов тренд - многобройните къщи за гости, а и някои хотели, дават възможност да се носят собствен алкохол и продукти за приготвяне на храната. Може да се направят и комбинации - вечерята да е в къщата за гости, а купонът - в местната дискотека или механа.

Традиционно Банско е сред най-предпочитаните от студентите места за отбелязване на 8 декември. Тази година се очакват около 10 хил. студенти, като голяма част от пуснатите за продажба пакети вече са почти изчерпани. Младежите обикновено предпочитат местата за настаняване от среден клас, като най-бързо свършват пакетите за хотелите с 3 звезди. Те са за две нощувки със закуска и празнична вечеря в семеен или двузвезден хотел за около 120 лв. Цената се вдига до близо 250 лв. в петзвездните хотели.

Тридневните пакети се оскъпяват с около 30% и от 150 лв. за нискокатегорийните хотели стигат до 300 лв. в най-скъпите. Тази година в близо 15 дискотеки, барове и механи ще има гостуващи известни поп и фолк изпълнители.

Участията им са не само на 8 декември, но и следващата вечер. Предварителното записване за тур в заведенията дава право на влизане без такса вход или пък отстъпка от 10% от консумацията. Кувертът само за празничната вечер в механите варира от 60 до 80 лв., като навсякъде има жива музика или диджей.

Бързо се изчерпаха и възможностите за резервация на самостоятелни къщи в Банско или селата наоколо. Капацитетът на къщите е около 10-15 души и наемането им за една вечер излиза 70-90 лв. на човек. Там студентите си приготвят сами храната, като ползват механата и всички готварски съоръжения в нея.

Край Велико Търново впечатлява оферта за къща в болярски стил с вътрешно барбекю, механа и модерно обзаведена кухня в село Малки чифлик. В нея може да се събере цял курс - 25 души, и 2 за нощувки струват общо 1800 лв.

132 лв. на човек пък е двудневен пакет за 8 декември в четиризвезден хотел в центъра на старата столица. Той включва настаняване в двойна стая, куверт за празнична вечеря, DJ парти, богата късна закуска на следващия ден и ползване на джакузи, сауна и парна баня в спа центъра, пише "24 часа".

Сред местните заведения най-големият купон ще се вихри в атракцион в Арбанаси, където ще е звездата Галена. Кувертът обаче е 100 лв. и включва празнично меню.

По морето къща за 12 души излиза 1800 лв. за два дни. Меню от 39 лв. предлага шикозен ресторант на брега на морето за студентския празник. То включва салата, основно ястие, безалкохолна напитка и 100 грама концентрат. Много студенти си организират сами празника, като наемат имоти под наем около Варна. Носят си храна и напитки и така цената значително пада, а свободата в избора на музика е неизчерпаема.

Между 80 и 120 лв. струва нощувката на 8 декември по Южното Черноморие, но резервации почти няма. В Слънчев бряг например отворените хотели се броят на пръсти, това са предимно места, в които са настанени украински бежанци.

#8 декември

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници