Спасиха хората от блокираната кола край Шипка

Спасиха хората от блокираната кола край Шипка

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Дете, жена и мъж са били спасени от екипи на пожарната в закъсал лек автомобил между казанлъшките села Дунавци и Шипка. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигнал за бедстващите е получен около пет часа тази сутрин. Екипите са достигнали до превозното средство около 9:30 часа.

Закъсали автомобили има около казанлъшките села Шипка и Крън, които се изтеглят от екипи на почистващите фирми и на пожарната. Снегът е около 10 см, но вятърът образува преспи. Към момента в северната част от област Стара Загора вали мокър сняг.

Прекъсвания на електрозахранването има в много населени места в община Казанлък, а от електроразпределителното дружество работят поетапно.

По пътя между селата Хаджидимитрово, Шейново и Ясеново се работи по разчистване на пътя и предотвратяване на заледяването, но силният северен вятър забавя работата на екипите. Пътят между град Крън и село Хаджидимитрово е проходим при зимни условия, но усилията за почистване на снега продължават.

Движението е преустановено още между Казанлък, местността Светицата и Шипка, както и по пътя до връх "Бузлуджа".

От общинската администрация призовават да не се пътува до посочените селища, ако не е наложително, за да могат снегопочистващите машини да работят.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници