Полицаи: Ние сме необходимото зло, без нас ще е още по-зле

Полицаи: Ние сме необходимото зло, без нас ще е още по-зле
A A+ A++ A

Седмица след сблъсъците между полицията и протестиращи срещу ръководството на БФС, продължават дискусиите за това упражнено ли е полицейско насилие. По време на напрежението освен граждани пострадаха и служители на реда.

Говорят двама от служители на отдел "Специализирани полицейски сили". Командир Йордан Дуков и старши полицай Радослав Крушкин в нощта на сблъсъците са на първа линия. След безредиците командир Дуков остава със счупена от парче асфалт каска.

"Протестиращите започнаха да замерят полицията с факли, бомбички, камъни, стъклени бутилки, тротоарни колчета... С всякакви подръчни материали. От дълго време обществото не гледа с добро око на полицията и това е мнение, което се насажда съвсем целенасочено. Функцията ни е да пазим точно това общество, което не гледа с добро око на нас", заяви командир Дуков, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Бях избутан от група младежи. С тежкото оборудване, което нося, залитнах и изкълчих глезен. Използвали сме сила, докъдето позволява законът. Полицията е необходимото зло. С нас лошо, без нас - още по-лошо", каза старши полицай Крушкин.

#полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници