Опасност за шофьорите: Не работи осветлението на тунел "Железница"

Опасност за шофьорите: Не работи осветлението на тунел "Железница"

БНТ

A A+ A++ A

Осветлението в тунел "Железница" отново не работи. Този път обаче тъмна е само част от съоръжението, в средата. Това пречи на шофьорите, тъй като през деня очите им трудно се адаптират към тъмнината в тунела. Не липсват и водачи, които не включват задължителните дневни светлини и на практика в тунела не се забелязват, което е опасно за участниците в движението.

От няколко месеца преди тунел "Железница" са поставени предупредителни табели, за това, че осветлението вътре не работи. Пътуващи се оплакват, че ситуацията с тунелите в Кресненското дефиле не е по-различна.

"В половината тунел светят лампите, другата половина явно са ги пропуснали", каза Иван Колчаков.

"Със сигурност не е осветено, мисля, че само в единия тунел тук, първия или втория, ще ви излъжа има осветление, в другите няма", заяви Данаил Иванов.

Според данни на МВР от началото на годината до сега в тунел "Железница" са станали две катастрофи без жертви.

Според шофьори светлоотразителите, които представляват допълнителен ориентир, са мръсни и това повишава риска от произшествия.

"В случая, когато осветлението в някаква част на тунела не работи, е съществена предпоставка за ПТП, първо в тунела, в последствие и при излизането, защото може няколко секунди водачът на практика да е със силно ограничено зрение", подчерта експертът от Института по пътна безопасност Георги Гълъбов.

Хората, които често използват маршрута, смятат, че за да се намалят произшествията, час по-скоро е необходимо да се пусне в движение новоизграденият участък от автомагистрала Струма.

"Не знам още колко катастрофи трябва да станат, за да се вземат някакви мерки", коментира Иван Колчаков.

От Областно пътно управление - Благоевград обясниха, че са подали необходимите доклади до Агенция "Пътна инфраструктура". От там трябва да бъдат отпуснати средства за ремонт на повредените осветителни тела или за купуване и монтаж на нови. От Пътната агенция за сега не дават отговор кога ще се случи това.

#тунел "Железница"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници