Разкриха кои са отвлечените български моряци

Разкриха кои са отвлечените български моряци
A A+ A++ A

39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, отвлечен вчера с кораба "Галакси лидър" в Червено море. Информацията потвърди за БНР съпругата на старши помощник капитана Събина Веселинова.

Екипажът е бил на плаване с автомобиловоза от около месец и половина, не е имало проблеми, разказа за БНР съпругата на старши помощник капитана.

Събина Веселинова не пожела гласът ѝ да бъде излъчен в ефир, но разказа, че Данаил Веселинов работи за варненската компания посредник за наемане на екипажи „Стамко“ от 13 години и никога не е имал проблеми.

За последно двамата съпрузи са се чули в събота, ден преди отвличането на кораба.

„Беше усмихнат, нямаше проблеми и притеснения, всичко беше наред“, разказа съпругата на Данаил Веселинов.

Според нея отвличането на кораба в неделя е станало внезапно, но не изключи и да са намесени политически причини, свързани с военния конфликт в Близкия изток.

„Никой не ни е търсил за искане от откуп или да ни предаде съобщение от съпруга ми“, разказа още Събина Веселинова.

Капитан на отвлечения кораб е 38-годишният Любомир Чанев. Мъжът живее със семейството си във Варна, но корените са му от петричкото село Кавракирово.

Родителите на капитан Чанев, които са земеделски производители, и сестра му, от години живеят в благоевградския квартал „Струмско“. Към момента те отказват да говорят за случая.

#български моряци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници