Какъв пулс е предвестник на инфаркт

Какъв пулс е предвестник на инфаркт

pixabay

A A+ A++ A

Сърцебиене над 80-90 удара в минута, задух и силна слабост са причина незабавно да потърсите помощ от лекар, тъй като това състояние може да завърши много тъжно.
С появата на смарт часовници и гривни проверката на пулса стана доста лесна. Няма нужда да изчислявате броя на сърдечните удари в минута, просто погледнете екрана или отворете приложение на смартфона си. Много хора обаче използват пулсомер само по време на спортни тренировки и в някои ситуации неговите показания могат да ви спасят живота. Но можете да почувствате учестеното сърцебиене сами, просто като обърнете внимание на промените в тялото си.

„Тахикардия“ означава ускорен сърдечен ритъм над 80-90 удара в минута.
Има различни видове тахикардия. Най-честата форма е синусовата, която може да се появи дори при здрави хора.
В някои случаи тахикардията може дори да бъде отделно заболяване поради вродена сърдечна патология , в който случай се появява сърцебиене:

• Внезапно
• Придружени от световъртеж
• Силна слабост
• Загуба на съзнание

В този случай е необходимо да се обадите на линейка и да се консултирате с кардиолог, за да определите по-нататъшната тактика на лечение.
Кардиолозите уточняват, че в този случай синусовата тахикардия не изисква медикаменти и преминава от само себе си. При млади жени може да се наблюдава ускорен пулс дори в продължение на няколко години без никакви клинични прояви, като това също е вариант на нормата.

Трябва да се има предвид, че синусовата тахикардия може да се появи поради несърдечна патология и да бъде симптом на различни заболявания – например, на щитовидната жлеза и вътрешните органи, да сигнализира за възпалителни процеси в тялото. Пулсът ще се нормализира, след като излекувате тези заболявания.

#инфаркт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници