Младен Маринов: Истинският виновник за погромите в центъра на София е Васил Терзиев

Младен Маринов: Истинският виновник за погромите в центъра на София е Васил Терзиев

facebook

A A+ A++ A

Категорично не приемам българските полицаи да бъдат превръщани в пушечно месо за лица и съмнителни елементи, които протестират срещу когото и да било или срещу каквото и да било!

Категорично се противопоставям на това българските полицаи да бъдат палени със слама, замеряни с бомбички и жълти павета, извадени от уличната настилка в центъра на София. Категорично се противопоставям на паленето на полицейски бусове, на атаките срещу колегите с горящи кофи за боклук, на разграбването на полицейско имущество и помощни средства, съобщи във Фейсбук бившият МВР шеф Младен Маринов.

Независио дали е лятото на 2020 г. или късната есен на 2023 г. българските полицаи са там, по улиците и площадите на София, за да защитават обществения ред и българските граждани от агресията на протестиращите. За мен няма никаква разлика дали протестиращите са „умни и красиви“, които носят ковчези, бесилки и къртят жълтите павета, или вилнеещи футболни агитки, които палят контейнерите за боклук и къртят общинското имущество. Всички тези протестиращи имат един и същи профил - не спазват законите, проявяват брутална агресия срещу колегите и грубо нарушават обществения ред и правата на всички останали блгарски граждани.

Категорично не приемам вменяването на вина на българските полицаи заради това, че изпълняват полицейските си правомощия по закон. Вина се установява само след извършването на съответните служебни проверки по отношение на тези полицаи, които са превишили правомощията си! А след това думата е на прокуратурата. Не на дежурните „говорещи глави“ по медиите, които имат само една мисия в живота си – да тричат всички български полицаи, част от които съм бил и аз!

"Полицаите не заслужават да бъдат замеряни с камъни”, обяви снощи кметът на София Васил Терзиев. А заслужаваха ли да бъдат палени със слама и замеряни с бомбички, когато неговият политически ментор Кирил Петков и съюзникът му Борис Бонев бяха на площада, а аверите им по протест къртеха павета?! Или в името на Промяната е разрешено всичко, а на агитките – не?!

Истинският виновник за погромите в центъра на София снощи е ясен! Това е столичният кмет Васил Терзиев, който пренебрегна всички предварителни сигнали и предупреждения на СДВР за провокации и насилие, свързани с провеждането на протеста на футболните фенове. Именно Терзиев разреши този протест, превърнал се в погром на общинско и частно имущество. За разлика, от неговите предшественици Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова, които никога не са се страхували да прилагат кметските си правомощия и да забраняват протести, застрашаващи живота и имуществото на столичани.

Обърканият Терзиев дори не издаде заповед, която е изцяло в неговите компетенции – да прекрати ескалиращия протест снощи. Вместо това се появи по телевизорите – брандиран целият в жълто и следван от новите си шпицкоманди, също в жълто, които изглежда ще отговарят за сигурността на столичани през следващите 4 години.

Жална им майка на софиянци, ако ще ги пазят тези „жълтурковци“!

#Младен Маринов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници