Ще се радваме ли на слънчево време в първия ден от новата седмица

Ще се радваме ли на слънчево време в първия ден от новата седмица

pixabay

A A+ A++ A

Днес облачността от северозапад ще се разкъсва и ще намалява, след обяд над по-голямата част от страната до предимно слънчево време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предимно облачно ще се задържи по Черноморието и в Югоизточна България, където главно в часовете до обяд ще има валежи от дъжд, но до края на денонощието и там ще се изясни. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 12°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд ще има главно преди обяд в южните райони. Вечерта облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно ясно време. Ще духа до умерен, в крайните южни райони - временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е между 12° и 16°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна и на места в масивите от Южна България ще има превалявания от дъжд, на височина над 1700-1900 метра - от сняг. След обяд облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, по най-високите части - временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

#есен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници