Протест срещу освобождаването бащата на убиеца на Евгения, намерена в куфар

Протест срещу  освобождаването бащата на убиеца на Евгения, намерена в куфар

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Недоволни хора и близки на убитата Евгения се събират пред Съдебната палата в знак на протест срещу решението на съда днес.

Софийският апелативен съд освободи от ареста осъден на доживотен затвор. Свекърът на Евгения Владимирова, който беше съучастник на сина си Орлин в прикриването на жестокото убийство на младата жена и я изхвърли в куфар, е пуснат на свобода под парична гаранция от 5000 лева.

Мярката на Пламен Владимиров беше променена днес само 20 дни след като беше осъден на доживотен затвор.

Съдът посочва, че той има изрядно процесуално поведение, взето е предвид и тежкото му здравословно състояние, както и това, че има постоянен адрес и чисто съдебно минало.

Решението е окончателно. Именно Пламен Владимиров скри трупа на Евгения в куфар и го хвърли във водоем до Перник през 2021 г и се опита да заличи доказателствата за престъплението. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен и жесток начин.

"В потрес съм, не може човек с доживотна присъда да бъде пуснат срещу 5000 лева. 5000 лв. струват ли един човешки живот. Той направи сина си убиец", коментира майката на Евгения.


"To е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Мотивите са това, че един от подсъдимите е с влошено здравословно състояние, но имайте предвид, че е изменена мярката за неотклонение от задържане под стража в парична гаранция. Това не е отмяна на присъдата. Тепърва трябва да се установи дали има подадени жалби от страна на подсъдимите", заяви пред БНТ Христо Кръстев, заместник-градски прокурор и говорител на Софийската градска прокуратура.





#Евгения #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници