Проф. Витанов с нов култов коментар: 5 милиона бежанци ще ни залеят!

Проф. Витанов с нов култов коментар:  5 милиона бежанци ще ни залеят!
A A+ A++ A

Математикът проф. Николай Витанов направи своя ежедневен анализ, в който говори за случващото се на българската политическа сцена. Освен това той коментира и как се развиват събитията по фронтовете в Украйна и Израел. Редом с това математикът направи "разбивка" и на ситуацията с разпространението на коронавируса в България.

"Продължаваме с коментариите по дядо Хенри

Хенри Кисинджър (ден 16)

… Аз съм против представянето на Китай като демон на световната общност. Китай схвана по-бързо от други страни какво означава глобализацията и какво изисква тя. Страната се научи как да използва чуждите иновации за себе си.

Индия, между другото, не изостава много от Китай в това отношение. И двете не са нации в европейския смисъл, а по-скоро културни общности с огромни пазари. Предизвикателството на бъдещето е да разберем как да се справим с това.

Никой не може да отрече, че дядо Хенри е специалист по Китай. Разправял се е с китайците още по времето на войната във Виетнам. Китай се научи да изпозва чуждите иновации за себе си, казва ни дядо Хенри. И Индия не изостава много.

Ама защо се научиха? Отговорът е прост – защото имат истински елит а не инсталирано племе от продажници като такъв, което племе да им продава националните интереси всеки божи ден (без пропускане и почивни дни).

Културни общности с огромни пазари и САЩ не могат да се справят с това. Нали така – самият дядо Хенри ви го казва.

Какво следва за нас. Имаме си племе от продажници, които вместо да се научат да използват чуждите иновации в наша полза, непрекъснато ни продават, за да поддържат чужди общества да не рухнат. Резултат - руина след руина в татковината. Продажници, сър, дето има една приказка. Грешка, казва Витанов, голяма грешка.

И още – САЩ не могат да се оправят с Китай и Индия. Тепърва трябва да се учат, как да се оправят.

Преразгледайте си бауцарската политика, казва Витанов, по-интелигентна политика трябва тук. Какво има насреща – кря,кря,кря-я-я-я! Забележете – ама защо Витанов ни цитирал Збигнев Бжежински и Хенри Кисинджър, не ни цитирал комунисти. Това ли си пожелавате, юрдечета мои? Ах, на бати, юрдечетата! Личи ви, че сте толкова прости, та чак кънтите.

Добре, нула проблеми. След като свърши месеца на дядо Хенри, до Нова година – всеки ден, дискусии по Карл Маркс. Много добре ще го научите кой е този, може да не се съмнявате. След това може да се направим месец и на Ленин, а защо не , после да си направим и месец на Сталин.

При Сталин ще има доста да подскачате и да крякате. А искате ли и месец на Адолф Хитлер с коментари от Витанов. Да ви покажа, защо тази книга по някои държави е забранена и правилно е забранена. Да не вземете да забравите.

Закон на Витанов: Когато юрдеците забравят за опасностите от миналото, опасностите от миналото отново се стоварват върху юрдешките глави.

И накрая, изборите свършиха и хо-о-оп: май ще вдигаме данък сгради. А честито, жълтопаветни юрдечета мои. Пак ви натаковаха. Можеха да ви го кажат това преди изборите, нали така. Но първо ви натаковаха на изборите, следва натаковане с данък сгради и после ще продължат да ви таковат. Ето ви

Закон на Витанов: Таковането на жълтопаветния юрдек е обратно пропорционално на количеството акъл в главата му.

Нула акъл – безкрайно таковане. Та да не се чудите юрдечета мои, защо ви таковат безкрайно. Какво ви казва Витанов: Слизай от голите куки, мисли с главата си, тя не ти е дадена само да ти държи устата, че да може да плюскаш, без да мислиш. Виждате какво има насреща на тези призиви, - кря-я-я, кря-я-я, у-у-у-у, Витанов непрекъснато ни цитира Хенри Кисинджър. Няма проблем – ще ви писне от Карл Маркс тогава.

Напред към войните.

Войната в Газа.

Какво каза Витанов? 10 000 убити ще станат, а после и десетки хиляди. Дотук – 10 300 убити палестинци, към 2 000 убити от израелска страна. Още – над 12 000. Минаха ли 10 000? Минаха. Значи прескочиха десет хиляди и отиват по посока на десетки хиляди.

Остава около седмица от постигане на бойна готовност на запасняшките бригади на израелската армия, бойна готовност такава, че да могат масивно да атакуват Газа. Писал съм ви – Хамас ще окаже ожесточена съпротива, но няма шансове срещу израелската армия. Шансове имат турската армия и иранската армия, но тези две армии са далече.

Очертава се масивен мигрантски проблем и вместо да си бъркат по носовете, нашите управляващи юнаци трябва да се замислят доста. Покрай палестинците, към Европа ще се юрнат поне 5 милиона други, които са на изчакване в Турция и по африканските брегове.

Какво мислите, че ще стане, ако си имате инсталирани продажници на националните интереси. Ами ще ви продадат националните интереси и тука ще се напълни с мигранти. Не ви стигат украинците, така да знаете, продажникът, затова е продажник, защото продава националния интерес.

Пък после пак ще ви вдигнат данък сгради и такса смет и пак ще я плащате такса смет по данъчна оценка, а не на брой ползващи услугата. Зер парици трябват за социални системи. Не ви стига, че има много пенсионери – и мигранти ще ви се трупнат за оглеждане.

Ето така, енергията на народа изтича за поддържане на чужди системи, докато тук всичко се превръща в руини. По-интелигентна политика трябва тук, кава Витанов. Кря-кря-кря-я-я – бодро плющим шкембета по жълтите павета, продажници сме ний, ура! Е, ами карайте така, далече ще стигнете.

Войната в Украйна.

Какво беше това, къде го по новините? Ау-у-у-у-у, ама нали беше борба на живот и на смърт, ама нали беше заплашена нашата цивилизация? Ама лошите руснаци как разрушават добричката Украйна. Гледаш Киев, гледаш и Газа. И си мислиш – туй европейските ценности са голяма работа. Гола кука за налавяне на милиони шарани. Трябва значи и аз да ги взема на въоръжение.

Инак си чакаме. Чакаме Год…., ъ-ъ-ъ-ъ, не Годо бе, Големия пробив чакаме. Успехът на Големия пробив е ясно дефиниран – превземане на Токмак. Чакаме превземане на Токмак – ден 41.

Какво ви пишех постоянно – тактиката “Таракан” на украинската армия е тъпа е ще доведе до недостиг на пушечно месо. Руснаците хитро се дръпнаха, пуснаха месомелачките и ето ви го резултата. Я пак да напоним фон Молтке – когато ти замине армията, ти заминава и територията. Защото няма с какво да я пазиш.

Гледаме. Какво стана. Нали юначната украинска армия ей сега щеше да форсира Днепър покрай Херсон и да изненада руснаците, че 3 корпуса заминаха в Запорожие за Големия юруш. Нищо, нищо и пак нищо.

Между другото половин милион снаряда са отклонени към Израел. По системите към пациента тече критично малко подпомагане. В авдеевския чувал ще увеличим броя на бригадите от 3 на 10. Ами те руснаците това и чакат. 10 бригади месо, чувалът бързо ще стане котел и пушечното месо ще почне да се вари.

Мат и маскара, дето казва народът. Избори в Украйна – йок! Тъй, де война е. По-добре да ги направят сега, че като свърши войната и Украйна остане с доста по-малко територия и с разрушена инфраструктура, народа няма да можеш да му обясниш, защо я води тая война, като можеше да си цял и с неразрушена инфраструктура.

Европейските величия ще трябва да обясняват на народите си, как тъй похарчиха стотици милиарди евро, а в резултат руската армия се е преместила поне на 200 километра към центъра на Европа. Много интересни обяснения ще бъдат.

А нашите баучарчета мамини? Те какво ще ни обясняват? Дълг, европейски ценности, цивилизационен избор? У-ха-а-а-а, колко интересно ще бъде.

Идва ми идея – след Маркс може да си поговорим за европейските ценности, правата на човека и цивилизационния избор. Откъм гледната точка на голите куки.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 470 дни.

15 месеца са 457 дни. 16 месеца са 486 дни. Над 15 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 572 дни. 19 месеца са 578 дни. Броячите въртят.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

572 дни валидна прогноза. 18 месеца, върви месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все още няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. А вече е 8-ти ноември. Какви са очакванията?

1. Вълната да продължава да е полегата. Кой друг ви го прогнозира това?

2. Продължавате да се представяте отлично, като спазвате елементарните мерки за самозащита и това позволява на здравната система да оказва съпротива и да задържа нарастването на вълната. Виждате – случаите не могат да се вдигнат стабилно над 500. А времето си върви.

3. Знаете какво трябва да се прави - държите така до средата на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично и резултатът е налице – имаме полегата вълна

4.Елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Пречи ли ви нещо елементарната предпазливост? Не. И си вършите делата спокойно.

5. Важно е към средата на ноември вълната да е тръгнала стабилно надолу, за да не може да се заформи вторичен пик до края на годината и да си изкарате без притеснения коледните и новогодишните празници. Засега се справяте отлично. Първичният пик мина, започва спад. Просто внимавайте повечко, както досега. Вашето внимание държи коефициента на разпространение нисък и вълната не може да се вдигне.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас", написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

#проф. Николай Витанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници