Куче нападна детенце на 4 в Кюстендилско и го нахапа кошмарно

Куче нападна детенце на 4 в Кюстендилско и го нахапа кошмарно
A A+ A++ A

Детенце на четири години е пострадало, след като е било нападнато от куче в Кюстендил. Случаят е от август месец, но чак сега майката на пострадалото дете разгласява подробности за кошмарния инцидент.

Виктория Драгоманска написа в социалната мрежа Facebook, че детето й е нахапано от куче, което много приличало на хъски. Кучето, по думите на майката на пострадалото момиченце, било домашно. Тя твърди, че четириногото е собственост на Ралица Ставрева, която е ветеринарен лекар в Кюстендил.

Майката на детето твърди още, че ветеринарната лекарка разхожда кучето си без каишка и намордник.

"Тези кучета, защото има още едно - пинчер, всеки ден се водят без повод и свободно се разхождат зад блока, където ги довежда за физиологични нужди (а живее два блока под нас) и седят там с часове, а не както е дала показания - за малко", споделя Виктория.

Виктория пише в публикацията си в социалната мрежа, че впоследствие е разбрала, че въпросното куче се е нахвърляло и на други хора.

"А тази - ветеринар Ставрева, продължава да си ги извежда, както и до сега, свободно движещи се. Явно чака да стане нещо по-страшно", допълва Виктория Драгоманска.

Вследствие на нападението Алексия е с дупка над устната, разкъсана вътрешната част на горната устна, отпечатък на три зъба на носа.

"Извади късмет, че не липсват части от лицето й, поради което се води, че е средна телесна повреда. Но страхът, който изпитва, като види особено голямо куче - това никой не го вълнува! И понеже е средна телесна повреда, два месеца по-късно: "След анализ на установените по досъдебното производство обстоятелства се констатира, че деянието не е съставомерно по чл.325, ал.1 от НК, т.е. липсват данни за извършено престъпление от общ характер, което да налага намесата на прокуратурата". Делото беше прекратено! Както се и очакваше, защото разследващият полицай ни беше казал, че най вероятно така ще стане, по набързо, защото е "средна телесна" и ако искаме нещо повече ще трябва да заведем частно дело. Дело, което може да се проточи и години. А когато зададох въпроса: "Ами ако в изблик на нерви бяхме убили кучето, щяхме да го лежим в затвора, нали? Отговорът: "Ами да". Ами това е!", споделя още майката на детето.

Виктория отбелязва в публикацията си, че собственикът на кучето нито веднъж не се е поинтересувал относно състоянието на детето.

"Едно дете ще бъде обезобразено за цял живот и ще изпитва страх всеки път, когато види куче. Но това никой не го вълнува! На кучето е ясно, че нищо не може да му се направи (а и за нас то не е виновно), но явно и на собственикът също. Който собственик, по между другото, нито един път не се поинтересува как е детето. И същият този собственик "доктор Ставрева", продължава необезпокоена да си разхожда кучетата - все едно, че нищо и никога не е било! Молбата ми е всеки, който има домашен любимец, да полага грижи както е редно. А държавата да почне да налага по-строги мерки. Както и градоначалникът ни - да вземе мерки и за бездомните кучета, които съвсем не са малко!", завършва публикацията си Виктория Драгоманска.

#куче #Кюстендил #Кюстендилска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници